Alerjik Astım Öksürük Tedavisi
07 Temmuz 2024

Alerjik Astım Öksürük Tedavisi

Alerjik Astım Öksürük

Alerjik astım öksürüğü, alerjik astım sorunu yaşayan bireylerde nefes darlığından sonra en sık karşılaşılan ikinci problemdir. Genellikle kuru öksürük şeklinde ortaya çıkan bu belirti, zamanla daha ciddi sorunların gelişmesine neden olabilir. Solunum yollarında ve boğazda meydana gelen tahrişler, oral kanama ve enfeksiyon riskini artırabilir. Alerjik astım problemi olan kişilerde, astım atakları başlamadan önce genellikle öksürük problemleri gözlemlenir. Özellikle bebeklerde bu öksürük daha ciddi bir hal alabilir. Bunun yanında alerjik astım öksürüğü, kişinin uykusuzluk çekmesine de yol açabilir. Şiddetli öksürükler, kişinin uyku düzenini bozabilir.

Bu öksürük, alerjenlerin boğazdan temizlenmesi için refleksif olarak ortaya çıkar. Bu nedenle alerjik astım ve öksürük problemi birbirleriyle sıkça ilişkilendirilir. Solunum yollarında kalan küçük partiküller, boğazda mukus üretimine ve enflamasyonlara yol açar. Bu da başka belirtilerin ortaya çıkmasına neden olabilir. Bazı kişilerde, alerjik astım nedeniyle oluşan öksürük sonrasında göğüste yanma, burun arkasında sızlama ve kaşıntı gibi belirtiler görülebilir.

Bazen farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan öksürük sorunları, alerjik astım öksürüğü ile karıştırılabilir. Günümüzde birçok hastalık öksürük belirtisi ile kendini gösterebilir. Bu nedenle her öksürüğün astım kaynaklı olduğu düşünülmemelidir. Özellikle reflü ve benzeri rahatsızlıklar da öksürüğe neden olabilir.

Alerjik Astım Öksürük Tedavisi Nasıl Yapılır?

Alerjik astım öksürüğü, şiddetli ve inatçı olduğundan birçok durumda tedavi gerektirir. Ancak uygulanan tedavilere rağmen bu sorun tamamen ortadan kaldırılamayabilir. Bu nedenle geçici tedavilerle sorunlar hafifletilebilir. İlk olarak, doktorlar tarafından alerji testleri yapılmalıdır. Bu şekilde öksürüğün alerjiden kaynaklandığı tespit edilmelidir. Hastaya alerjinin yoğunluğunu azaltmak için ilaçlar verilebilir. Bu ilaçlar sayesinde kişinin alerjenlerden etkilenmesi azaltılarak öksürük kontrol altına alınabilir.

Alerjik Astım Öksürüğü İçin Neler Yapılabilir?

  • Bu durumlarda bol su tüketerek alerjenleri boğazdan temizleyebilirsiniz. Tükettiğiniz sıvılar, boğazın kurumasını önleyerek tahrişleri azaltır. Sadece su değil, meyve suları ve diğer sıvılar da doğal tedavi için yeterli olabilir.
  • Bazı bitkileri kullanarak kendinize öksürük şurubu hazırlayabilirsiniz. Biraz limon suyu ile balı karıştırarak bu karışımı tüketebilirsiniz. Bu şekilde öksürüğün kontrolden çıkmasını engelleyebilirsiniz.
  • Daha nemli hava almaya çalışın. Bunun için duş almak iyi gelecektir. Mümkünse, havayı nemlendirecek cihazlar kullanabilirsiniz. Nemli havanın solunması durumunda boğazdaki mukuslar gevşeyerek alerjik astım öksürüğü sorununu azaltacaktır.

Ek olarak, alerjik astım yönetiminde doktor tavsiyelerine uymak, sigara dumanı ve diğer irritanlardan kaçınmak önemlidir. Düzenli olarak alerji ilaçlarının kullanılması ve çevresel faktörlerin kontrol edilmesi, belirtilerin hafifletilmesine yardımcı olabilir. Ayrıca, alerji aşıları gibi uzun vadeli tedavi seçenekleri de değerlendirilebilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Astıma Ne İyi Gelir?

Astıma Ne İyi Gelir?

Alerjik Astım Nasıl Geçer?

Alerjik Astım Nasıl Geçer?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Astım Krizi Belirtileri Nelerdir?

Astım Krizi Belirtileri Nelerdir?

Astım Spreyi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Astım Spreyi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Astım Bronşit Belirtileri ve Tedavisi

Astım Bronşit Belirtileri ve Tedavisi

Astım Başlangıcı Belirtileri ve Tedavisi

Astım Başlangıcı Belirtileri ve Tedavisi

Astım Öksürüğü Nasıl Geçer?

Astım Öksürüğü Nasıl Geçer?